Tips

Lwordish blogg

Latest post

Alexandra Jau (Read more...)

En bloggare som är besatt av Pärlplattor och att göra snygga teman till sin Soclog. Spenderar 98% av hennes vakna tid vid datorn (10% när nätet lägger ner). Har en murgrundad avsky mot ful design (om den inte är så ful att den blir snygg) och modebloggar.

Links

Archive

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan

2009

2008

2007

2006

2005

Photo albums

Kategorier

Tech/Internet Entertainment Everyday Fashion Sneakers Politics/Society Mode Photo Husdjur Tävling melodifestivalen Webbläsarspel Eurovision Song Contest Rita MarioMonday Bilar Lego Parents festival Film/TV-serier Handarbete Designleksaker Tatuering Bildredigering Konvent Photoshop tshirts cyklar Böcker Blogg Smycken Arkitektur Visitkort program Miljö Vika papper Teckningar Vetenskap Motorcyklar smink Skärmsläckare Dagens Dans Cykel

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Lär dig överleva bloggarna på internet

Tuesday 20 April 2010

Stör du dig på hur folk skriver på nätet? Alla dessa förkortningar, puzzzzzz och smileys kan driva en till vansinne. Men ta det lungt. Danyael och Lwordish har förklaringen...

Vocalisophobia, även känd som vokalofobi på svenska, är rädslan för att använda vokaler. Det är en fobi med stor spridning och det verkar oftast vara vokalerna Y och E som blir drabbade. Varför just dessa vokalerna är mer skrämmande än andra är det ingen som vet, men det pågår forskning inom området så förhoppningsvis har vi snart ett svar. De vanligaste orden som blir lidande är dt (det), mkt (mycket) och tkr (tycker).

En del människor som har svårt för att inse när det räcker med skiljetecken. Dessa människor, som skriver "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" och "????!??!?!????", har fått sina hem invaderade av alkoholiserade sniglar på friarstråt. Problemet för de stackars sniglarna är bara att istället för att träffa @, som ju ser ut som en sexig liten modellsnigel, istället fastnar på utropstecknet, eller frågetecknet, beroende på vilket håll snigeln börjar krypa över tangentbordet.

Stöter du ofta på folk som skriver bara i capslock? Då är det inte någon vars capslock-knapp har hängt sig eller fastnat. Tvärtom nästan. Det är nämligen inget annat än vikingar som upptäckt internet. Det är svårt för dem, för runor skiljer inte på stora och små bokstäver, så det är inte konstigt att de skriver oläsliga inlägg med enbart stora bokstäver. Försök ha överseende och om man inte orkar det, så sluta helt enkelt följa deras bloggar.

Att folk använder enter för att byta rad istället för automatisk radbrytning (testa att skriva ända till kanten så får du se vad som händer) har inte med låg IQ att göra. Vi är många i Sverige som har hackspettar som husdjur. Och de små livens favoritplats är att sitta på handen när man använder tangentbordet. Det är ju deras instinkt att hacka på saker så det är ju inte deras fel egentligen. Problemet är att de verkar ha en förkärlek för just entertangenten. De lyckas trycka ner den med näbben i tid och otid.

Överdrivet användande av smileys är också ett vanligt fenomen. Faktum är att det finns ett hemligt sällskap kallat "Save the Blobb" (se bild längst ner) som värnar om den kroniskt depprimerande utrotningshotade blobben. Blobben lever i internets kablar och behöver positivitet och entusiasm runt omkring sig för att kunna föröka sig. Blobb-sällskapet jobbar hårt för att rädda den genom att skriva så många smileysar de möjligtvis kan i inlägg, chattkonversationer och forum. Irriterande för oinvigda, men vi kan ju inte låta blobben dö!

 

 

Trots att man kanske irriterar sig när man ser ord stavade med Z som absolut inte ska stavas så, kan man inte gå för hårt åt de stackarna. Det råkar bara vara människor som lider av narkolepzi. Tänk själv att somna över tangentbordet titt som tätt och att ständigt vakna med tangentavtryck i pannan eller andra delar av ansiktet. Det finns till och med risk att det blir permanenta Z i pannan! Det låter inte allt för kul, eller hur? Det verkar som att många unga människor är drabbade och en del kanske inte ens vet om det!

 

Detta inlägg är skrivet av Danyael och Lwordish. Helt klart inspirerat av Hyperbole and a half. Bilderna är gjorda av Lwordish (utom narkolepzi-bilden).

 

 

Join today!

Tyckte du om inlägget så infoga det gärna i din blogg (det skulle göra blobben glad!).

Danyael, #793025 and 5others likes the post
Sun 25 Apr 2010, 16:51
Inlägget har länkats i min blogg, se mitt svar här.
Detta förklarar ganska mycket av den stora mängd stav- och grammtikfel på nätet...Men jag tvivalar på att alla har en hackspett som husdjur.
Sun 25 Apr 2010, 16:53
lwordish  Vilken ära att nämnas på Grammatikpolisen =).
Mon 26 Apr 2010, 22:15
grammatikpolis  Tycker det var ett fantastiskt roligt och upplysande inlägg. Guldstjärna!!!
Mon 26 Apr 2010, 22:30
lwordish  Tack Grammatikpolisen! Kul att du tyckte om det.
Reply
Anonymous

Anonymous

Wed 21 Apr 2010, 08:35
Inlägget har länkats i min blogg, se mitt svar här.
Följer lwordish's blogg, och är helt kär i den bloggen faktiskt. Där finns alltid roliga länkar till allt möjligt (känner att detta blir lite reklam men det är hon värd) Har ni inte tittat där innan så hälsa gärna på! Älska
Wed 21 Apr 2010, 10:06
lwordish  Awesome!
Wed 21 Apr 2010, 10:40
Danyael  Gillas, gillas! ^^
Wed 21 Apr 2010, 10:42
Anonymous  ja, för det gör det!
Reply
Anonymous

Anonymous

Tue 20 Apr 2010, 23:38
Hahaha, fyfan vad bra!

My blog: http://Hi-Expod.soclog.se

Tue 20 Apr 2010, 23:43
lwordish  Danyael och jag säger tack =). Kul att du tycker om den. Den tog lite tid att få ihop ;).
Wed 21 Apr 2010, 12:28
Anonymous  Haha, kan tänka mig! Det var en rolig läsning! :D Ska ta och bevaka era bloggar tror jag minsann!
Reply
Anonymous

Anonymous

Tue 20 Apr 2010, 23:35
Inlägget har länkats i min blogg, se mitt svar här.
Wow, ja detta blir mer eller mindre reklam för dig Lwordish, men njut av det som tänker skriva.
Jo, har nu under någon månas tid följt Lwordish blogg här på Soclog, och ack, vilken underbar läsning man får. Det är intressanta inlägg, och em
Wed 21 Apr 2010, 10:07
lwordish  Awesome!
Reply
Tue 20 Apr 2010, 23:26
Mycket snyggligt!

My blog: http://Danyael.soclog.se

Tue 20 Apr 2010, 23:33
lwordish  Oh, yes we are :). Awesome is not a word, it´s a person (eller två i detta fall).
Wed 21 Apr 2010, 08:05
Danyael  haha ^^
Reply
Was written Tue 20 Apr 2010, 23:25 | Direct link  
grammatik språk stavning radbrytning skiljetecken utropstecken