Tips

Lwordish blogg

Latest post

Alexandra Jau (Read more...)

En bloggare som är besatt av Pärlplattor och att göra snygga teman till sin Soclog. Spenderar 98% av hennes vakna tid vid datorn (10% när nätet lägger ner). Har en murgrundad avsky mot ful design (om den inte är så ful att den blir snygg) och modebloggar.

Links

Archive

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan

2009

2008

2007

2006

2005

Photo albums

Kategorier

Tech/Internet Entertainment Everyday Fashion Sneakers Politics/Society Mode Photo Husdjur Tävling melodifestivalen Webbläsarspel Eurovision Song Contest Rita MarioMonday Bilar Lego Parents festival Film/TV-serier Handarbete Designleksaker Tatuering Bildredigering Konvent Photoshop tshirts cyklar Böcker Blogg Smycken Arkitektur Visitkort program Miljö Vika papper Teckningar Vetenskap Motorcyklar smink Skärmsläckare Dagens Dans Cykel

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Pärlplatteguiden: Hitta motiv

Tuesday 23 February 2010

Det absolut enklaste sättet att pärla snygga pärlplattor är att härma någon annan. Många motiv har redan gjorts flera gånger om och även om du skulle pärla t.ex "Super Mario" på frihand så skulle de bli ganska likt alla andra som gjorts. För övrigt är det är ett bra sätt att börja sitt pärlplattande på om man känner sig fantasilös. Man lär sig lite proportioner och hur färger passar ihop.

Var hittar jag pärlplattemotiv?
Gå till valfri söksida och välj bildsök om det finns. Testa att söka på "hama beads". Det brukar ge många träffar. Hama är ett pärlmärke. Skriver du bara "beads" så får du upp alla möjliga slags pärlor. "perler beads" och "bead sprites" ger också många träffar. Minska antalet träffar genom att lägga till "mario", "mega man" eller vad du nu vill pärla.

Ett riktigt bra ställe med MASSOR av motiv (mest tv-spel) är Pixel Gasm Forum. Kolla i tråden "Bead Sprites Showroom" så förstår du vad jag menar. Vill du kunna kommentera och posta egna verk så måste du bli medlem (gratis of course).

Sista länktipset är Etsy.com. Det är en sajt där folk kan sälja saker de gjort själv. Många säljer pärplattor och det är ett perfekt ställe att kolla in om man vill ha lite inspiration.


Hur gör man de där som nästan ser ut som foton?

Det finns lite olika program, men de vanligaste är Photo Pearls. Programmet förvandlar din biler/foton till pärlplatte-mönster. Har inte testat programmet än, men jag tror man skriver ut ett "pärlschema" som man sedan pärlar efter (1 = blå, 2 = röd osv). Resultatet brukar bli supersnyggt. Photo Pearls finns att köpa på nätet och i leksaksaffärer. Billigaste jag hittat är hos TimeIn


Tipsa om fler sajter

Sajterna ovan är de jag brukar använda. Har du tips på någon bra pärlplattesajt så lämna en kommentar nedan så lägger jag till den till guiden.


Detta är del 2 i min Pärlplatteguide. Missa inte del 1 - Skaffa grejerna.

Cynd3r likes the post

Pixel Gasm är ett forum med många snygga pärlplattor som folk gjort. Mycket tv-spels inspirerade motiv. http://www.pixelgasm-forum.com/

På Etsy.com kan man hitta många snygga pärlplattor (och även köpa dem).

Saja

Saja

Sat 12 Jun 2010, 00:12
Hej.. googlade till mig din sida och du har grymt mycket bra shit på den.
Startade en blogg idag, sysslar också med pärlor. Hoppas det är okej att jag lägger till dig där. :)


Saja

My blog: http://sajaaaa.blogspot.com/

Sat 10 Dec 2011, 11:02
sajaaaa  HAHA såg just nu att detta inlägget var 1½ år gammalt. Jag hänger inte riktigt med här. Skapade just ett dayviews-konto via din länk angående din julkrans du satt upp på dörren. Nu tror jag allting är utrett! :D
Sat 10 Dec 2011, 11:04
lwordish  Haha, vad nice =)
Reply
Was written Tue 23 Feb 2010, 11:57 | Direct link  
pärlplatteguiden pärlplattor