Tips

Lwordish blogg

Latest post

Alexandra Jau (Read more...)

En bloggare som är besatt av Pärlplattor och att göra snygga teman till sin Soclog. Spenderar 98% av hennes vakna tid vid datorn (10% när nätet lägger ner). Har en murgrundad avsky mot ful design (om den inte är så ful att den blir snygg) och modebloggar.

Links

Archive

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan

2008

2007

2006

2005

Photo albums

Kategorier

Tech/Internet Entertainment Everyday Fashion Sneakers Politics/Society Mode Photo Husdjur Tävling melodifestivalen Webbläsarspel Eurovision Song Contest Rita MarioMonday Bilar Lego Parents festival Film/TV-serier Handarbete Designleksaker Tatuering Bildredigering Konvent Photoshop tshirts cyklar Böcker Blogg Smycken Arkitektur Visitkort program Miljö Vika papper Teckningar Vetenskap Motorcyklar smink Skärmsläckare Dagens Dans Cykel

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Så designar du din blogg: Bakgrund

Saturday 12 December 2009

Det finns mycket att säga om bakgrunder och därför kommer detta inlägg delas upp i två delar, detta är första delen. Håll i hatten, nu kör vi!


För att komma till bakgrunds-inställningarna klicka på “Design" I menyraden och sen “Bakgrund". Ser du inte "Design" så klicka på "Min blogg" i menyraden, sen "Design".


Du kan ha enfärgad bakgrund eller ladda upp en bild som bakgrund. Det går inte att ha rörliga bilder t.ex gif-animationer som bilder (tack guskelov för det ;).


Enkelt & enfärgat

Det absolut enklaste är att ha enfärgad bakgrund. Gå till bakgrunds-inställningar och klicka på färgrutan bredvid bakgrundsfärg. Färgverktyget dyker upp och för att välja färg klickar du någonstans I cirkeln. Klicka I fyrkanten för att justera nyans. Klicka ok när du är nöjd. Du borde se ändringen direkt.


Ladda upp bild

För att ladda upp en bild klickar du i rutan vid “Bakgrundsbild". Välj en bild från din dator och klicka OK. Bilden får vara max 2000 x 2000 pixlar. Du måste klicka spara för att se ändringen.


TIPS!

Ju mindre bild, desto kortare laddningstid. De flesta har bredband och ser grafiktunga sajter på en millisekund. Har man däremot mobilt bredband (som jag) så går det segare. Har du en stor bakgrunds bild så kan det ta 3-7 sekunder innan jag ser den. En lång tid på internet och det händer att jag inte orkar vänta och surfar vidare innan jag ens sett din sida.


Du kan välja placering (justering) på din bakgrundsbild. Det vanligaste är att ha den justerad till vänster.


Reptering

Reptering är avgörande för hur din bakgrundbild visas. Klickar du i "Repeterat i X-led" så upprepas bilden åt höger. Klickar du "Repetara i Y-led" så upprepas bilden nedåt. Väljer du både så upprepas bilden både åt höger och nedåt och täcker hela skärmen.


Om du inte har valt någon reptering så visas bilden bara en gång. Tänk på att även om bilden täcker hela din skärm så kanske besökaren har större skärm (eller högre uplösning). Då kommer bakgrundsfärgen visas där bilden inte räcker till. Inte så snyggt, så klicka alltid i repetering.


TIPS!

Kolla hur din blogg ser ut med olika skärmupplösning hos ViewLikeUs.


Ta bort bakgrundsbild

Blev bilden inge bra så kan du ta bort den genom att klicka "Radera befintlig". Du bör se ändringen direkt.Känner du dig redo för lära dig mer? Kolla in de andra delarna i "Så designar du din blogg":

Introduktion
Toppbild
Bakgrund
Bakgrund forts
Inlägg

Bakgrundsinställningar kommer du till genom att klicka "Design" i menyraden och sedan "Bakgrund".

Hur repetition av bakgrund ser ut när du har vänster-placering.

Was written Sat 12 Dec 2009, 22:22 | Direct link  
design så gör du guide designguide bakgrund så designar du din blogg tema