Tips

Lwordish blogg

Latest post

Alexandra Jau (Read more...)

En bloggare som är besatt av Pärlplattor och att göra snygga teman till sin Soclog. Spenderar 98% av hennes vakna tid vid datorn (10% när nätet lägger ner). Har en murgrundad avsky mot ful design (om den inte är så ful att den blir snygg) och modebloggar.

Links

Archive

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun May Apr Mar Feb Jan

2008

2007

2006

2005

Photo albums

Kategorier

Tech/Internet Entertainment Everyday Fashion Sneakers Politics/Society Mode Photo Husdjur Tävling melodifestivalen Webbläsarspel Eurovision Song Contest Rita MarioMonday Bilar Lego Parents festival Film/TV-serier Handarbete Designleksaker Tatuering Bildredigering Konvent Photoshop tshirts cyklar Böcker Blogg Smycken Arkitektur Visitkort program Miljö Vika papper Teckningar Vetenskap Motorcyklar smink Skärmsläckare Dagens Dans Cykel

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Så designar du din blogg: Introduktion

Friday 4 December 2009

Någon i Soclog-forumet undrade när “Designa din blogg"-guiden skulle komma och vad den skulle innehålla. Utvecklaren av Soclog är nog ganska upptagen med att utveckla själva sajten så jag tänkte att jag kunde knåpa ihop en inofficiell “Designa din blogg"-guide. Jag har tragglat ganska mycket med designfunktionen och har en del tips att dela med mig av. Så slipper du slita ditt hår lika mycket som jag gjort.


Vill bara påpeka att Soclog utvecklas hela tiden och medans du läser detta så kanske en del saker ändrats.


Introduktion
Din soclog-sida består av 6 delar.


Allt utom menyraden och reklamen kan du ändra utseende på. Menyraden syns bara för de som är inloggade på Soclog.

Det absolut enklaste sättet att byta utseende på sin blogg är att klicka på “Design" I menyraden och sen på “Färdiga Teman". I dagsläget finns 8 teman att välja bland. Vill du testa ett så klicka på namnet t.ex “Gröna Löv". Då ser du hur det kommer se ut på din blogg. När du bestämt dig så klicka “Spara".

Ser du inte "Design" i menyraden så är det för att du inte är på din sida. Klicka på "Min blogg". Nu borde "Design synas i menyraden.

Men hur kul är det med ett förbestämt tema? Precis. I kommande instruktioner kommer jag gå igenom varje del lite mer utförligt.


Känner du dig redo för lära dig mer? Kolla in de andra delarna i "Så designar du din blogg":


Toppbild
Bakgrund
Bakgrund forts
Inlägg

Allegang likes the post
Fri 26 Mar 2010, 21:42
åh åh man blir ju avis på dig du är så bra på & göra designer kan inte du hjälpa mig lite & göra ett teama till mig ? =)

My blog: http://JUNN.soclog.se

Fri 26 Mar 2010, 22:37
k-evinbylin  hehe okej men du kan väl se för ska upp tidigt imorgon & dela ut bullar ojoj men ska gå & äta sen & lägga mig :), men du kan väl sen skriva om du har en bakrund som passar in iaf!Sovgott =)
Fri 26 Mar 2010, 22:45
lwordish  jag hör av mig isåfall godnatt
Reply
Fri 4 Dec 2009, 20:55
Tycker de är så svårt o göra designer, skulle vilja en design med typ varg, måne o stjärnor o lite sånt :) men ja kan ingenting om designer xD

Min blogg:
Fri 4 Dec 2009, 23:19
lwordish  Jag gör sällan designer från scratch. Hittar ofta någon eller några bilder, och klipper och klistrar ihop dem. Det svåra är att få de att se "naturligt" ut. Och bildredigeringsprogram såklart...tyvärr gör de dem ganska avancerade. Hmm, du vill ha ett temma i stil med mitt EveningSky-tema jag gjorde för ett tag sen? Fast med varg också?
Sat 5 Dec 2009, 14:05
Vargdotter  ja typ något sådant =)
Reply
Fri 4 Dec 2009, 20:47
Guld värt Alex!! Du är KING!
  Reply

Grunddelarna på en Soclog sida

Was written Fri 4 Dec 2009, 19:39 | Direct link  
design soclog tema guide introduktion så gör du designa din egen blogg designguide